13 februari

Binnenkijken in sociale woonblokken met KWB Bazel

In de documentaire ‘Rabot’ volgen we de bewoners van drie sociale appartementsblokken in de armste buurt in Gent, die met de sloophamer bedreigd worden. KWB Bazel projecteert deze aangrijpende film, met nadien een nabespreking met ervaringsdeskundige.

‘Rabot’ vertelt het verhaal van een sociaal woonblok dat tegen de vlakte moet. De documentaire volgt een aantal bewoners tijdens de laatste maanden van hun leven in de woontoren.
Hebben ze het zelf gezocht? Zijn ze te lui om te werken? De realiteit is vaak pijnlijker dan de vooroordelen. Na afloop van de documentaire geeft een ervaringsdeskundige meer duiding over de problematiek van armoede en solidariteit. Zo hoor je uit eerste hand hoe armoede je soms overvalt, hoe het alle aspecten van iemands leven beheerst, en hoe moeilijk het is om uit dit kluwen te geraken.

Kom deze aangrijpende documentaire bekijken op donderdag 13 februari in de Cardijnzaal p/a Sint-Jorisinstituut, Kruibekestraat 55a Bazel. Deuren vanaf 19.30u. Film begint om 20.00u. Deelname is 5€ voor KWB/Femma leden – 7€ voor niet leden. Inschrijven kan tot 12 februari via info@KWBBazel.be. Neem voor meer info een kijkje op WWW.KWBBazel.be of mail naar info@KWBBazel.be.

Comments are closed.